
Uživatelský
recept
recept
Králík s pálavou
Popis receptu:
Autor: Lucie Kartáková
Počet porcí:
Doba přípravy:
Ingredience
-
Množství surovin podle počtu strávníků
rozporcovaný králík
sklenička pálavy
anglická slanina
masový vývar nebo vývar z celerové natě
česnek, podle chuti
brambory
sezonní zelenina (cukety, papriky, ...)
sůl, pepř
Příprava jídla
Do pekáče dáme osoleného a opepřeného králíka, přidáme utřený česnek, slaninu na kostičky, pálavu a podlijeme trochu vývarem. Brambory nakrájíme na plátky a přidáme je během pečení jako ostatní zeleninu, aby nebyla rozvařená. Pečeme, dokud není maso hotové.
Tento recept pečeme vždy v létě ve starém litinovém pekáči na roštu na ohni, je to skvělá dobrota.
Tento recept pečeme vždy v létě ve starém litinovém pekáči na roštu na ohni, je to skvělá dobrota.
Přidat komentář