Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Řecká čočková polévka s rajčaty

Popis receptu: 
Tak tröchu jiná čočková polévka. Pozor! Nejlépe chutná dva dny uleželá, tedy pokud ji do té doby nesníte.
Autor: Gabriela Cichá, DiS
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    3 lžíce oleje 1 cibule 4 stroužky česneku 100g čerstvého rajčatového protlaku 3 rajčata 2 brambory 2 čili papričky 1,5 l vody 1 bobkový list 200 g červené či obyčejné čočky 100 g kukuřice mletý pepř, čerstvé oregano, sůl, petrželka nebo koriandr

Příprava jídla

Na ropáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme rajčatový protlak, oloupaná a nakrájená rajčata, brambory na kostičky, čili papričky a zalijeme vodou. Pak vloížíme do polévky bobkový list a namočenou čočku, vše přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a zvolna vař¨íme téměř do měkka. Přidáme kukuřici, okořeníme a ochutíme oreganem a vaříme ještě zhruba deset minut než čočka změkne. V Řecku se prý polévka nechává dva dny rozležet, kdy chutná nejlépe.
REKLAMA

Přidat komentář