
Uživatelský
recept
recept
Kravince
Popis receptu:
Dobrá obměna kynutých plněných buchet - netradičně
Autor: Leona Sodomková
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
50 dkg polohrubé mouky (i více) Krém: ? l mléka
8 dkg moučkového cukru 2 vanilkové cukry
8 dkg Hery 1 vanilkový pudink
1 vejce 1 tvaroh
5 dkg droždí 15 dkg moučkového cukru
4 dl teplého mléka 12 dkg másla
špetka soli 1 PL rumu
Drobenka:
2 PL mouky
2 PL cukru
2 PL tuku
mletá skořice
Příprava jídla
Z mléka, trochy cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Zpracujeme těsto z mouky, cukru, hery, vejce,soli a kvásku. Necháme asi hodinu kynout. Lžící namočenou ve vlažné vodě vykrajujeme kousky těsta a klademe na vymazaný plech. Na plechu necháme 10 minut dokynout, pomažeme vajíčkem a posypeme drobenkou.Upečeme. Vychladlé rozkrojíme a plníme krémem.
Na krém uvaříme pudink z mléka, vanilkových cukrů a pudinku, necháme vychladnout. Utřeme tvaroh, cukr a máslo a vmícháme studený pudink, můžeme dochutit rumem.
Přidat komentář