Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí rafaelo

Autor: Monika Hemerová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Potřebujeme: 250g moučkového cukru, 250g másla, 100ml vody, 1 vanilkový cukr, 120g mletého kokosu, 250g sušeného mléka, loupané mandle, mletý kokos na obalení.

Příprava jídla

Cukry a nakrájené máslo si dáme spolu s vodou do misky a necháme ve vodní lázni rozpustit. Vodní lázeň: Potřebujeme hrnec o něco málo větší než miska, ve které připravujeme směs. Do tohoto hrnce nalijeme vodu, vložíme misku se směsí a dáme na sporák zahřívat. Při uvolňování tepla se rozehřívá máslo, rozpouští cukr ... Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu a přidáme postupně sušené mléko a strouhaný kokos. Metličkou řádně promícháme.Vzniklou hmotu dáme do chladničky alespoň na 2-3 hodinky ztuhnout. Z tuhé směsi tvoříme kuličky a do každé zabalíme jednu oloupanou mandli, obalujeme v kokosové moučce. Rafaelo necháme v chladu ztuhnout. Bonbony můžeme dávat do papírových košíčků.
REKLAMA

Přidat komentář