Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

špagety s rajčatovo-smetanovou omáčkou

Popis receptu: 
ryhlé a jednoduché
Autor: Tereza Dressler
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    150g kuřecího mase nakrájeného na kostky sůl pepř trocha oleje 2 plechovky rajčatového protlaku 1 smetana na šlehání česnek cibule oregano bazalka cukr dle potřeby špagety strouhaný sýr

Příprava jídla

Nejprve osolíme a opepříme maso a poté osmažíme na oleji. Hotové maso vyjmeme a dáme stranou. V kastrůlku na troše oleje zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli, poté přidáme česnek (pozor aby neztmavl), přidáme protlak, oregano, bazalku a vše 10 minut při nízké teplotě necháme vařit. Je nutné často míchat, pokud by se připalovalo, přidejte trošku vody. Pokud je protlak moc kyselý přidejte cukr. Čas vaření je nutno dodržet, protože jinak vám protlak nezkaramelizuje! Po uplynutí času odstavte z plotny a po částech vmíchávejte smetanu. Omáčky by měla mít lehce oranžovou barvu. Smetanu tam nedávejte celou, mělo by to ještě chutnat po protlaku. Vmíchejte maso. Podávejte se špagetami nebo jiným druhem těstovin a strouhaným sýrem.
REKLAMA

Přidat komentář