Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kari Luka

Popis receptu: 
Pokrm spojuje jemné chutě kokosového mléka, mrkve, křupavé vepřové maso a výraznou chuť koření Kari, které lahodně doplňuje nasládlá chuť rozinkového kuskusu. Indický pozdrav z Luk.
Autor: Mirka Bechyňová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    300 g vepřové plece, 100 ml kokosového mléka, 2 lžičky směsy koření kari ideálně indického typu, 2 mrkve, 1 hrníček kuskusu, 2 plévkové lžíce rozinek, 2 ks suš. nesířených meruněk 1 polévková lžíce sezamového oleje (olivový) sůl, pepř (bílý), lísky kari, citrónová tráva semínky sezamu suš. meruňky nesířené

Příprava jídla

Vepřovou plec nakrájejte na nudličky, pokapejte sezamovým olejem a obalte v sezamovém semínku. Rozpalte pánev a rychle vepřové maso osmahněte do křupava. Opečné maso naskládejte do pekáčku a zalijte kokosovým mlékem s rozmíchaným kořením.Můžete přidal lístky kari a citronovou trávu. Přidejte na jemná kolečka nakrájenou mrkev. Směs v pekáčku dejte pést do trouby vyhřáté na 180°C cca 15-20 minut do propečení mrkve.

Jako přílohu připravte rozinkový kuskus. Do vroucí vody vhoďte rozinky a na kousky nakrájené sušené meruňky a vsypte adekvátní množství kuskusu dle porcí. Vypněte zdroj tepla a nechte kuskus dojít pod pokličkou. Podávejte na nahrátém talíři s kopečky rozinkového kuskusu přelitého vzniklou omáčkou z kokos. mléka. Můžete ozdobit kari lístky.
REKLAMA

Přidat komentář