Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Francouzské preclíky

Popis receptu: 
Rohlíkové těsto
Autor: Naděžda Stráská
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500 g hladké mouky, 1 balíček sušeného droždí (7g), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 200 ml vlažné vody, na potření - 1 žloutek, 1 lžička sojové omáčky

Příprava jídla

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto Necháme přikryté kynout 40 min. Potom vytvarujeme preclíny a na plechu s papírem nechte kynout dalších 20 min. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Preclíky potřeme žloutkem se sojovou omáčkou a pečeme 20 min ve spodní poloze. Poté necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit. Před pečením možno sypat solí, sezam. semínkem nebo mákem. Do těsta není nutno zapracovat všechnu mouku.
REKLAMA

Přidat komentář