Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boloňská omáčka

Popis receptu: 
Od Ivana Vodochodského
Autor: Alena Majerova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    500 g pomletého hovězího masa 2 střední cibule 4 stonky řapíkatého celeru 1 očištěná mrkev na drobno nakrájemá 5 stroužků česneku 100 g slaniny (pancetta, nebo jiná syrová slanina) 1 konzerva italských oloupaných soudkových rajčat i s jejich tekutinou, 250ml suchého červeného vína 200 ml dobrého masového vývar čerstvá bazalka, tymián, oregáno ? dle možností 4 lžíce extra panenského oleje 4 lžíce másla sůl a pepř podle chuti

Příprava jídla

V pánvi či hrnci s těžkým dnem rozehřejeme olej s máslem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev a česnek a vše dozlatova osmažíme. Přidáme maso a slaninu a vše osmažíme při vysoké teplotě za stálého míchání. Maso se musí drolit. Přidáme rajčata, víno a vývar, ochutíme solí a pepřem a dusíme pod pokličkou 2 - 2 1/2 hodiny. Nakonec přidáme bylinky. Tajemství úspěchu je v tom, že máme všechny suroviny čerstvé a vaříme 2-3 hodiny.Podáváme horké s těstovinami a sypeme parmezánem.
REKLAMA

Přidat komentář