Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Losos v bazalkovej omáčke so zemiakmi

Popis receptu: 
ešte som to nevyskúšala
Autor: Zlatica Poláková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    600 g zemiakov, strúčik cesnaku, maslo, čerstvý estragón, soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech, 1 dl smotany, 5 lyžíc mlieka, 600 g lososa, soľ, mleté čierne korenie, citrón, za dve hrste čerstvých špenátových listov, 3 strúčiky cesnaku, čerstvú bazalku, sezamové semienka.

Příprava jídla

Zemiaky nakrájame na kolieska približne 5 mm hrubé. Na pekáč vymastený maslom, potretý rozrezaným strúčikom cesnaku, poukladáme zemiaky, posypeme natrhaným estragónom, posolíme, okoreníme. Na to poukladáme druhú vrstvu zemiakov, ktorú posypeme muškátovým orechom, osolíme, okoreníme, zalejeme smotanou rozmiešanou s mliekom (100 g smotany a 5 lyžíc mlieka) a vložíme do rúry. Pečieme 45 minút pri teplote 200 stupňov. Lososa nakrájaného na asi 2 cm hrubé podkovičky osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom. Lososa opražíme z oboch strán na panvici s maslom. Špenátové lístky sparíme vo vriacej vode (asi 1 minútu). Na masle krátko osmažíme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme sparený špenát, premiešame a odstavíme. Výpek z lososa zalejeme citrónovou šťavou, vložíme pokrájanú bazalku, zalejeme mliekom a veľmi krátko povaríme. Na suchej panvici veľmi krátko opražíme sezamové semienka. Porcie lososa poukladáme na taniere, prelejeme omáčkou a posypeme sezamovými semienkami

Přidat komentář