Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dort Manhattan

Popis receptu: 
dort s bílou čokoládou
Autor: Lenka Cikhartová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    NA TĚSTO: 6 vajec rozdělených na žloutky a bílky, 215 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky, 45 g práškového kakaa, NA MÁSLOVÝ KRÉM Z BÍLÉ ČOKOLÁDY: 3 lžíce mléka, 60 g bílé čokolády nasekané na drobno, 4 lžíce kávového likéru, 120 g moučkového cukru, 175 g změklého másla (ne margarínu), Pokud chcete dort pokrýt krémem celý, doporučuji dvojnásobné množství krému. NA OZDOBU: hoblinky z bílé a tmavé čokolády

Příprava jídla

Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Ve velké míse elektrickým šlehačem na plnou rychlost ušlehejte z bílků tuhý sníh a po malých dávkách přisypejte 75 g cukru. Šlehejte až se cukr zcela rozptýlí a sníh je hladký a tuhý. Předehřejte troubu na 190°C, plynovou stupeň 5. V jiné velké míse utřete elektrickým šlehačem žloutky a zbylý cukr, až směs zhoustne a zbarví se do citrónova. Přidejte mouku a kakao, třete až se přísady dobře promísí. Drátěnou metlou po třetinách zlehka zašlehejte ušlehaný sníh. Přelijte těsto do vysypané formy, rovnoměrně rozetřete a dejte péct. Máslový krém z bílé čokolády připravíte rozpuštěním nasekané bílé čokolády v ohřátém mléce. Přilijte kávový likér, promíchejte a nechte vychladnout. Pak uložte na 30 minut do chladničky. Do velké mísy dejte prosátý cukr a máslo a elektrickým šlehačem třete do pěny. Postupně přidejte vychlazenou směs s čokoládou a třete dál dokud nevznikne hladký krém. Upečené těsto necháte vychladnout na drátěné mřížce, rozříznete podélně na půl a na spodní díl namažete polovinu krému. Přiložíte druhý díl těsta a pomažete zbytkem krému. Nakonec na krém nasypete hoblinky z čokolády, podávat můžete ihned nebo druhý den vychlazený.
REKLAMA

Přidat komentář