Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jablkový štrůdl

Popis receptu: 
Upečte si ten nejlepší štrúdl | 30. 12. 2008 V Nové Říši na Vysočině pořádají každý listopad velké štrúdlové klání. Letošní, v pořadí již čtvrtý ročník, vyhrála v sladké kategorii Lucie Houzarová. Ta nám nakonec prozradila recept, který jí vítězství přinesl i vloni. ?V loňském roce vyhrál také. V letech předešlých se rovněž umístil na předních místech. Je tedy asi nejlepší ze všech,? dodala Michaela Novotná, jedna z organizátorek štrúdlové přehlídky.
Autor: Loydová Radka
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Na vítězný závin budete potřebovat: 300 g polohrubé mouky 50 g tvarohu 50 g hery sůl na špetku nože prášek do pečiva

Příprava jídla

Všechny suroviny smíchejte a zpracujte v těsto. Je dobré ho nechat chvíli odpočinout v lednici. Poté z něj vyválejte dva pláty a poklaďte je směsí z jablek, cukru, oříšků a skořice. Pláty zabalte a pomažte rozšlehaným vejcem. Pečte při teplotě 180?200 stupňů. Více o soutěži se dočtete v článku Veselé štrúdlování.
REKLAMA

Přidat komentář