Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pečeně z plecka s bylinkovou kůrčičkou

Popis receptu: 
Pekla jsem to Jirsům a chutnalo to i Leošovi :-) Výpek jsem už neupravovala.
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    4 porce: 80 dkg vepřového plecka, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1 lžička ostré hořčice, 1/2 lžičky majoránky, špetka šalvěje, trochu tymiánu, trochu mletého pepře, trochu celerové soli, 2 cibule, 1/8 l červeného vína, 1 lžička škrobové moučky

Příprava jídla

Na tuto pečeni kupte asi 4 cm vysoký kus vepřového masa s přirozenou vrstvou tuku, případně i s kůží, kterou můžete odříznout a péci společně, aby omáčka byla vydatná. Čím větší kus masa, tím je pečeně šťavnatější. Pekáč zahřejte, maso do něj vložte tučnou stranou dolů a osmahněte. Až vystoupí tuk, obraťte a osmahněte zbývající strany Do výše 1 cm zalijte vodou. Pečte pod poklicí tučnou stranou masa nahoru. Česnek posypte solí a rozmačkejte. Smíchejte s hořčicí a kořením. Asi uprostřed doby pečení maso směsí potřete. Oloupanou cibuli nakrájejte na kostičky a přidejte do výpeku. Dbejte, aby ho v pekáčku byla stále asi 1 cm vysoká vrstva. Pečeni dejte na teplý podnos a přikryjte. Výpek propasírujte. V červeném víně rozkvedlejte škrob a vmíchejte. Omáčku krátce povařte. Pečeni omáčkou zalijte. Příloha: Rýže s petrželkou a růžičkovou kapustou. Teplý bramborový salát. Červené víno.
REKLAMA

Přidat komentář