
Uživatelský
recept
recept
Zapečená krkovička
Popis receptu:
Zapékaná krkovička obložená lečem,anglickou slaninou,posypaná sýrem a zalitá šlehačkou.
Autor: Marie Procházková
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
600g-800g vepřová krkovice
větší lečo
plátky anglické slaniny
200g tvrdý sýr
1 šlehačka
sůl,pepř,vegeta
oříšek másla
Příprava jídla
Pekáč vymažeme máslem,naskládáme naklepanou a okořeněnou krkovici.Na ni poklademe plátky anglické slaniny,rozložíme lečo,posypeme sýrem a zalijeme šlehačkou.Pečeme mírně asi 1hodinu.(K přípravě používám i jiné druhy masa včetně kuřecích nožek-v tomto případě přichytím slaninu párátkem,jinak vše hezky drží)
Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.
Přidat komentář