Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Švédský švestkový koláč

Popis receptu: 
Na tento koláč můžeme použít i jiné ovoce nebo lesními plody (70 dkg ovoce nebo 1 L lesních plodů). Zejména v létě je nejlepší variace s kiwi. Jeho chuť je pak sladko-kyselkavá a velice sveží.
Autor: Barbora Ryskova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    TĚSTO 3 dcl hladké mouky 1 dcl hlad. cukru 12,5 dkg tuku 1 kávová lžička vanil. cukru 1 kávová lžička prášku do pečiva NÁPLŇ Směs I. 1 sáček vanilkového pudinku (40g) 1 dcl mléka 1 celé vejce Směs II. 2 dcl mletého cukru 6 dkg másla 2 dcl šlehačky 70 dkg švestek

Příprava jídla

TĚSTO Uvedené ingredience smíchat na vále a rovnoměrně natlačit (bez vysypání a vymazání) do formy tak, aby vznikl asi 2 cm okraj a dát do lednice. Směs I. dobře smíchat. Směs II. slít do hrnce a nechat přejít varem. Potom nalít do směsi I. Vzniklou náplň nalijeme na těsto do formy a poklademe švestkami a pečeme 1 hod. na 180°C.
REKLAMA

Přidat komentář