
Uživatelský
recept
recept
Ovocný čaj
Popis receptu:
Jedná se o extrakt ze zavařeného ovoce ,ze kterého si vyrobíme výborný horký zimní nápoj.
Dáme do sklenice asi 2-3 lžíce tohoto extraktu a zalejeme horkou vodou.
Autor: Marie Exnerová
Počet porcí: 20
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
4 l ovoce /černé jeřabiny,ostružiny,borůvky,jahody,jablka,hrušky,rybíz,atd./
1 lžička skořice
4 hřebíčky
2 kg cukru
0,25 l rumu
šťáva z 1 citronu
Příprava jídla
Ovoce smícháme se skořicí,hřebíčkem a cukrem a pečeme v troubě 1/2 hodiny při teplotě 200 st.C. Pak přimícháme 0.25 l rumu a šťávu z citronu. Naplníme do skleniček a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 st.
Přidat komentář