Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Brambory vařené - parádní příloha k masu nebo jen tak

Popis receptu: 
Tyhle brambůrky vařené ve slupce, v jakémkoliv ročním období, vám přijdou k chuti. Recept si navíc můžete uzpůsobit Vaší fantazii.
Autor: Jan Vaclav Cep
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Brambory se slupkou - ideálně menší, bílý pepř nedrcený, sůl (ideálně krystalická), rozmarýn, celá hruška (tak jak ji utrhnete ze stromu, či donesete z oblíbeného obchůdku - ovšem bez stopky).

Příprava jídla

Dle hladu zvolíte sami množství erteplí (brambor), dáte je pěkně okartáčkované vařit ve slupce do předem osolené vody. Přidáte bílý, nahrubo drcený, pepř. Rozmarýnu pouze hrstku. Hrušku přidáte buď celou v plné kráse, nebo ji rozkrojíte napůl a vaříte společně. Důležitá je opět poklička. Šetříte energii i vlastní peněženku, ba co - na kýžené chuti je to znát. Do měkka uvařené brambory s hruškou klasicky slijeme. Necháme chvíli zbavit horkosti i páry a nezakrýváme pokličkou. Odstavenou dobrotu po pár minutách přikryjeme pokličkou, ideálně podáváme vlažné jako přílohu nebo s natrhaným římských salátem, kapičkou olivového oleje, a světe div se - jemným bílým pepřem ... Dobrou a ještě lepší chuť Čepice
REKLAMA

Přidat komentář