Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Mrkvová polévka s pomerančovou šťávou

Popis receptu: 
Výborná zimní polévka z domácích surovin, která vám zlepší náladu svojí barvou i chutí.
Autor: Jitka Bacíková
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    600 g oloupaných mrkví nakrájených na větší kusy 10 g másla 2 lžíce olivového oleje 1 malá cibule nakrájená nadrobno 2 velké stroužky česneku nakrájené na plátky 4 cm čerstvého zázvoru oloupaného a najemno nastrouhaného 2 pomeranče 1 kostka zeleninového bujónu sůl, pepř, nať petržele nebo libečku na ozdobu

Příprava jídla

V hrnci rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme mrkev, cibuli, česnek a zázvor a na mírném až středním ohni restujeme za občasného míchání 10 minut. Zalijeme 750 ml horké vody, přidáme kostku vývaru a přivedeme k varu. Vaříme pomalu 10 - 15 minut dokud mrkev nezměkne - ne déle, ztratila by chuť. Odstavíme, necháme zchladnout a rozmixujeme na hladko. Těsně před podáváním vmícháme vymačkanou šťávu z pomerančů, ale už znovu nepřihříváme. Osolíme a opeříme podle chuti a podáváme ozdobené zelenou nasekanou natí popř. lžičkou jogurtu (zakys. smetany).
REKLAMA

Přidat komentář