Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Losos s rajčaty a tzatziky

Popis receptu: 
Chce to hlavne cerstvou bazalku, výborne se hodí k rýži
Autor: Aneta Matulová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    * 4 filety z lososa cca každý 200g * 4 rajčiny * lístky čerstvej bazalky * soľ * mleté čierne korenie * korenie na ryby (nemusi byť) * olivový olej Na tzatziky: * 1 veľkú uhorku * cesnak podľa chuti * kôpor * grécky jogurt alebo kyslá smotana * soľ * čierne mleté korenie

Příprava jídla

Filety z lososa opláchneme, osušíme a okoreníme. Vložíme na panvicu s olivovým olejom kožou dolu. Až bude koža dozlata opečená obrátime a na vrch poukladáme na kolieska rajčín a nasekanú čerstvú bazalku. Pomaly dusíme tak 10 minút. Podľa toho ako hrubý je filet. Prípadne podlejeme 3 lyžicami vody. Tzatziky si pripravíme: olúpané uhorky nastrúhame na strúhadle. Osolíme a počkáme čo uhorky pustia šťavu. Uhorky vyžmýkame od prebytočnej vody. Primiešame okoreníme, osolíme pridáme cesnak, kôpor a nakoniec smotanu alebo jogurt. Keď tak ešte dochutíme. Filet podávame s ryžou alebo zemiakmi,. Ozdobené čerstvou bazalkou
REKLAMA

Přidat komentář