Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Rohlíčky ze Svaté Anny od Zorky
Rohlíčky ze Svaté Anny od Zorky


> 60 min
0,0 (0x)

Po vykynutí těsto propracujeme a vytvarujeme rohlíky: Těsto rozdělíme na cca 15 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Po zamotání mírně uválíme. Nebo těsto rozdělíme na cca 4 díly, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké. Z každého vyválíme kruh a pomocí nože nebo rádýlka nakrájíme trojúhelníky. Vrchní cípy zahneme k sobě a motáme směrem k cípu. Po zamotání mírně uválíme. Tímto způsobem motáme i plněné rohlíky. Horními cípy překrýváme náplň a ta nám při pečení nevyteče. Cípem dáváme vždy na plech, aby se rohlíky při pečení neotevřeli! Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem s trochou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové rohlíčky ihned přendáme z plechu na mřížku.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu