Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rohlíčky ze Svaté Anny od Zorky

Popis receptu: 
Zatm nevyzkoušeno
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    250 ml mléka 64g sádla a Hery 1 lžička oleje 1 žloutek citrónová kůra 500g hladké mouky 70g cukru 1 vanilkový cukr 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí náplň: tvaroh (1 žloutek, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra a 110g cukru moučka) a švestky

Příprava jídla

Po vykynutí těsto propracujeme a vytvarujeme rohlíky: Těsto rozdělíme na cca 15 bochánků, které necháme cca 10 minut odpočinout. Pomocí válečku vyválíme elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Po zamotání mírně uválíme. Nebo těsto rozdělíme na cca 4 díly, podle toho, jak chceme mít rohlíky velké. Z každého vyválíme kruh a pomocí nože nebo rádýlka nakrájíme trojúhelníky. Vrchní cípy zahneme k sobě a motáme směrem k cípu. Po zamotání mírně uválíme. Tímto způsobem motáme i plněné rohlíky. Horními cípy překrýváme náplň a ta nám při pečení nevyteče. Cípem dáváme vždy na plech, aby se rohlíky při pečení neotevřeli! Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem s trochou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové rohlíčky ihned přendáme z plechu na mřížku.
REKLAMA

Přidat komentář