Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Špekové knedlíky na zeleninovém ragú

Popis receptu: 
KVA
Autor: Martina Pojmonová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    knedlíky 1 kg ve slupce uvařených a oloupaných brambor 2 vejce 200 g hrubé mouky sůl hladká mouka na posypání válu náplň do knedlíků 200 g špeku nebo anglické slaniny 200 g cibule 50 g česneku 50 g petrželky kudrnky pepř sůl zeleninové ragú 300 g kedlubny 300 g růžičkové kapusty 50 g červené cibule 50 g jarní cibulky 50 ml slunečnicového oleje 150 - 200 ml vody na podlití zeleniny 50 g instantní jíšky strouhaný muškátový oříšek nebo muškátový květ sůl pepř

Příprava jídla

1. Nejprve připravíme náplň do knedlíků. Špek nakrájíme na kostičky, na rozpálené pánvi opečeme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile je špek zlatavý, stáhneme z tepla, scedíme od přebytečného tuku a směs smícháme s nasekanou petrželkou. Necháme vychladnout. Touto směsí plníme bramborové těsto: 2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kulaté placičky o průměru cca 10 cm, plníme směsí špeku a balíme do kuliček. 3. Vaříme v osolené vodě asi 10 minut. 1. Kedlubnu nakrájíme na kostky, kapustu na půlky, cibuli na měsíčky a jarní cibulku na kolečka. 2. Zeleninu prudce orestujeme na oleji, jarní cibulku přidáme až nakonec, zalijeme vodou a velmi krátce podusíme, cca 5 minut. 3. Nakonec zahustíme instantní jíškou a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
REKLAMA

Přidat komentář