Troubu předehřejeme na 100°C. Ze dvou bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme 150g cukru. Na plech nastříkáme kolo o průměru cca 26cm. Pečeme asi 2hod. Ve vypnuté troubě necháme asi 1hod. 1/3 čokolády rozpustíme a potřeme jí plát sněhové hmoty. Utřeme žloutky, rozmícháme v mléce s cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a další 4min. mícháme. V horkém krému rozpustíme želatinu a přimícháme likér. Krém dáme chladnout. Odděleně ušleháme šlehačku a bílky. Když začne krém tuhnout, vmícháme sníh, šlehačku, čokoládu a rozinky v rumu. Okolo plátu dáme dortový kruh, naplníme krémem a chladíme asi 4hod. Ozdobíme likérem a čokoládou.
Suroviny
Porce
8
Suroviny
Porce
8