Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí langoše

Popis receptu: 
Trochu odlišné od klasických langošů, přesto ale skvělé...
Autor: Lucie Ossendorfová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na 2 větší, nebo 4 menší langoše: 250g hladké mouky, 1 vejce, půl sklenky mléka, 25g droždí, 2 střední vařené brambory va slupce, sůl, trocha cukru, olej na smažení, na servírování potom kečup, rozmělněný česnek a nastrouhaný sýr.

Příprava jídla

Droždí rozmělníme s cukrem na kašičku, zalijeme trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, nastrouhané brambory nahrubo, sůl, vejce, kvásek a spolu se zbylým mlékem vytvoříme těsto, které ještě necháme odpočinout a nakynout. Potom si omastíme ruce, a na pomaštěném prkénku si vytvoříme placky z těsta. Ty potom vkládáme do hodně rozehřátého oleje, smažíme po obou stranách dozlatova. Hned po vyndání potíráme česnekem, kečupem a sypeme sýrem. Langoše jsou díky bramborám hodně syté, proto nedoporučuji "mít velké oči". :-)
REKLAMA

Přidat komentář