Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vepřový „Chateaubriand“

Popis receptu: 
Pravému gurmánovi jen četba názvu asi způsobuje tvorbu pupínků, ale na oslavu rodinného svátku jsem zvolila menu, které vyhovovalo všem členům rodiny a to i našemu pojídači pouze světlého masa. A konec konců, finanční úspora této verze oproti variantě z pravé svíčkové není nezajímavá a chuťové buňky všech účastníků si přitom také přišly na své.
Autor: Roxana Zahradníková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 kg vepřové panenky sůl, pepř, polohrubá mouka, olivový olej

Příprava jídla

Vepřové panenky opláchnu studenou vodou, osuším, obalím v pepři, hrubozrnné soli a polohrubé mouce. Elektrickou troubu nastavíme na 220ºC, do trouby vložím pekáček s olejem, necháme rozpálit a následně vložíme panenky. Záleží na jejich tloušťce, podle toho opékáme z každé strany cca 5 minut a následně necháme opéct dozlatova pod grilem. Teplota masa uprostřed při servírování by měla být asi 71ºC. Pak maso přendám na podélnou mísu a krájím přímo na stole při servírování. Šťávu z pekáčku přelijeme do omáčníku, případně i tu, která vyteče na mísu při krájení masa. Maso připravuji jako poslední fázi jídla, předem si připravíme přílohy. Vhodné jsou klasické vařené brambory posypané pažitkou a případně doplněné kouskem másla, dobré jsou smetanové brambory i dušená zelenina všeho druhu. (Nadržuji fazolkám).
REKLAMA

Přidat komentář