Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Vepřový „Chateaubriand“
Vepřový „Chateaubriand“


< 30 min
0,0 (0x)

Vepřové panenky opláchnu studenou vodou, osuším, obalím v pepři, hrubozrnné soli a polohrubé mouce. Elektrickou troubu nastavíme na 220ºC, do trouby vložím pekáček s olejem, necháme rozpálit a následně vložíme panenky. Záleží na jejich tloušťce, podle toho opékáme z každé strany cca 5 minut a následně necháme opéct dozlatova pod grilem. Teplota masa uprostřed při servírování by měla být asi 71ºC. Pak maso přendám na podélnou mísu a krájím přímo na stole při servírování. Šťávu z pekáčku přelijeme do omáčníku, případně i tu, která vyteče na mísu při krájení masa. Maso připravuji jako poslední fázi jídla, předem si připravíme přílohy. Vhodné jsou klasické vařené brambory posypané pažitkou a případně doplněné kouskem másla, dobré jsou smetanové brambory i dušená zelenina všeho druhu. (Nadržuji fazolkám).


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu