Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Smažené oříškové kroužky

Popis receptu: 
Recept z Vareni.cz - Top receptu
Autor: Kamila Novak
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    lískové oříšky 50 g droždí 40 g máslo 50 g vanilkový cukr 1 balíček žloutek 4 ks rozinky 30 g sůl cukr moučka 60 g rum 3 lžíce hladká mouka 500 g mléko 250 ml cukr 1 lžička podle potřeby: olej na smažení

Příprava jídla

Lískové oříšky jemně nastrouháme nebo umeleme. Rozinky namočíme do rumu. Hladkou mouku prosejeme a osolíme. Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme vykynout. Změklé máslo utřeme s moučkovým a vanilínovým cukrem. Postupně vmícháme žloutky. Třeme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Mouku promícháme s lískovými oříšky, přidáme kvásek, utřené máslo se žloutky, rozinky i s rumem a zbylé mléko. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 30 minut kynout. Potom z těsta vyválíme plát silný asi 2 cm, ze kterého vykrajujeme kroužky o průměru 7 cm. Středy vypíchneme menší formičkou a necháme ještě 15 minut kynout. Kroužky smažíme ve vyšší vrstvě oleje, po obou stranách, dorůžova. Necháme okapat na mřížce nebo papírové utěrce a mírně vychladlé posypeme moučkovým cukrem. Smažené kroužky s lískovými ořechy můžeme podávat teplé i studené při nejrůznějších příležitostech.
REKLAMA

Přidat komentář