Postup - žebra: připravíme lák z vody, vinného octa, soli, pepře, cukru a chilli. Žebra v něm uvaříme do měkka. Uvařená žebra vyjmeme a necháme vychladnout. V misce si z kečupu, hořčice, uzeného kouře, soli a pepře připravíme nátěr na žebra. Touto směsí natíráme uvařená žebra. Dáme pomalu péct do trouby rozpálené na 160 ˚C na 10–15 minut nebo na gril.
Salát: zelnou hlávku očistíme a nakrájíme na malé kostičky o rozměru 0,5x0,5 cm. Nastrouháme očištěnou mrkev a křen. Nakrájené zelí ochutíme solí, cukrem a octem. Lehce promačkáme a přidáme nastrouhanou mrkev, křen a majonézu a důkladně promícháme. Necháme odležet.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4