Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Grilovaná americká vepřová žebírka se salátem Coleslaw

Popis receptu: 
recept ze Seznamu - idnes
Autor: Miroslav Ondra
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Suroviny na žebra: vepřová žebra, sůl, barevný pepř, červený vinný ocet, cukr, tymián, chilli, kečup, hořčice, uzený kouř Na salát: 1 hlávka bílého zelí, 1 větší mrkev, 1 střední křen, sůl, cukr, ocet, majonéza 500 ml

Příprava jídla

Postup - žebra: připravíme lák z vody, vinného octa, soli, pepře, cukru a chilli. Žebra v něm uvaříme do měkka. Uvařená žebra vyjmeme a necháme vychladnout. V misce si z kečupu, hořčice, uzeného kouře, soli a pepře připravíme nátěr na žebra. Touto směsí natíráme uvařená žebra. Dáme pomalu péct do trouby rozpálené na 160 ˚C na 10–15 minut nebo na gril. Salát: zelnou hlávku očistíme a nakrájíme na malé kostičky o rozměru 0,5x0,5 cm. Nastrouháme očištěnou mrkev a křen. Nakrájené zelí ochutíme solí, cukrem a octem. Lehce promačkáme a přidáme nastrouhanou mrkev, křen a majonézu a důkladně promícháme. Necháme odležet.
REKLAMA

Přidat komentář