Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Živáňské balíčky

Popis receptu: 
v létě na grilu, v zimě v troubě - vždy úžasné
Autor: Veronika Sobotková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 kg brambor, 1 vepřová panenka (lze nahradit v podstatě jakýmkoliv oblíbeným masem, raději ne moc suchým), 2 kvalitní klobásky, 20 dkg anglické slaniny nebo uzeného, 2 větší cibule, 1 paprika, červená paprika, sůl, pepř, olej, alobal

Příprava jídla

z alobalu si nachystáme 4 balíčky, každý alobal potřeme olejem, položíme vrstvu brambor, vrstvu masa (naklepané nasolené, opepřené, příp. i naložené do oleje den předem), cibuli nakrájenou na kolečka, slaninu, papriku a klobásku; poprášíme mletou paprikou, pepřem, příp. osolíme; pevně zavineme alobal a uděláme balíčky, nesmí se šťáva dostat ven, a buď dáme na plech nebo na gril, pečeme na 180°C (horkovzdušná) cca 45 - 60 min, na grilu na nižší teplotě taktéž OBMĚNA: uděláme jeden balíček pro všechny, skládáme za sebou jako na špíz, pečeme i hodinu a půl, dle velikosti balíčku; můžeme do balíčků přidat i játra
REKLAMA

Přidat komentář