0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Živáňské balíčky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Živáňské balíčky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

1 kg brambor, 1 vepřová panenka (lze nahradit v podstatě jakýmkoliv oblíbeným masem, raději ne moc suchým), 2 kvalitní klobásky, 20 dkg anglické slaniny nebo uzeného, 2 větší cibule, 1 paprika, červená paprika, sůl, pepř, olej, alobal
z alobalu si nachystáme 4 balíčky, každý alobal potřeme olejem, položíme vrstvu brambor, vrstvu masa (naklepané nasolené, opepřené, příp. i naložené do oleje den předem), cibuli nakrájenou na kolečka, slaninu, papriku a klobásku; poprášíme mletou paprikou, pepřem, příp. osolíme; pevně zavineme alobal a uděláme balíčky, nesmí se šťáva dostat ven, a buď dáme na plech nebo na gril, pečeme na 180°C (horkovzdušná) cca 45 - 60 min, na grilu na nižší teplotě taktéž OBMĚNA: uděláme jeden balíček pro všechny, skládáme za sebou jako na špíz, pečeme i hodinu a půl, dle velikosti balíčku; můžeme do balíčků přidat i játra

Obchod Apetit