Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

PERNÍKOVÁ ŠTOLA

Popis receptu: 
blabla
Autor: Kateřina Holá
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    4 celá vejce, 4 lžíce medu, 35dkg moučkového cukru, 58dkg hladké mouky, 1 lžička mleté skořice, 2-3 roztlučené hřebíčky, 1 kávová lžička sody

Příprava jídla

Vše smícháme, uděláme těsto a necháme přes noc odležet v lednici. Pak jej rozdělíme na šese dílů. Z každého dílu vyválíme obdélník, potřeme povidly, poklademe půlkami vlašských ořechů a zavineme jako štrůdl. Pečeme 10 minut na 170° a pak ještě 15 minut při 130°. Před upečením propícháme párátkem a po upečení potíráme žloutkem.
REKLAMA

Přidat komentář