0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1 lžíce oleje

150 g slaniny, nakrájené na malé proužky

1 kg hovězí kýty

1 lžíce másla

1 cibule, nakrájené

1 lžíce hladké mouky

1/2 lahve dobrého červeného vína

2 hrníčky hovězího vývaru

1 Bouquet garni (petrželka, 1 / 2 bobkového listu)

sůl

200 g hub, nakrájených

1 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
Předehřejte troubu na 180C. Rozehřejte olej v žáruvzdorné misce nebo kastolu a zpěňte na něm slaninu do křupava. Přendejte slaninu do misky stranou a smažte na stejném oleji maso dokud nezhnědne. Odstraňte přebytečný olej, přidejte máslo a nakrájenou cibuli a nechte trochu zpěnit. Zasypte maso moukou a zamíchejte. Zalijte červeným vínem a přiveďťe k varu. Přidejte hovězí vývar a bouquet garni (petrželka a bobkový list). Přiveďte k varu, snížte teplotu a nechte vařit. Posolte a opepřete. Odstraňte všechnu povrchovou pěnu a přiklopte. Pečte v předehřáté troubě po dobu nejméně 1 1 / 2 hodiny. Maso je uvařené, když se rozpadá. Když je maso křehké, vyjměte z trouby a na mírném plameni ještě vařte. Přidejte žampiony a slaninu a přiveďte k varu, dokud houby nejsou vařené. Odstraňte bouquet garni, zkontrolujte koření a posypte čerstvě sekanou petrželkou.
Autor: jeordie

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč