Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Boeuf Bourguignon

Popis receptu: 
vynikající francouzské jídlo
Autor: Veronika Klírová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 lžíce oleje 150 g slaniny, nakrájené na malé proužky 1 kg hovězí kýty 1 lžíce másla 1 cibule, nakrájené 1 lžíce hladké mouky 1/2 lahve dobrého červeného vína 2 hrníčky hovězího vývaru 1 Bouquet garni (petrželka, 1 / 2 bobkového listu) sůl 200 g hub, nakrájených 1 lžíce nasekané petrželky na ozdobu

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180C. Rozehřejte olej v žáruvzdorné misce nebo kastolu a zpěňte na něm slaninu do křupava. Přendejte slaninu do misky stranou a smažte na stejném oleji maso dokud nezhnědne. Odstraňte přebytečný olej, přidejte máslo a nakrájenou cibuli a nechte trochu zpěnit. Zasypte maso moukou a zamíchejte. Zalijte červeným vínem a přiveďťe k varu. Přidejte hovězí vývar a bouquet garni (petrželka a bobkový list). Přiveďte k varu, snížte teplotu a nechte vařit. Posolte a opepřete. Odstraňte všechnu povrchovou pěnu a přiklopte. Pečte v předehřáté troubě po dobu nejméně 1 1 / 2 hodiny. Maso je uvařené, když se rozpadá. Když je maso křehké, vyjměte z trouby a na mírném plameni ještě vařte. Přidejte žampiony a slaninu a přiveďte k varu, dokud houby nejsou vařené. Odstraňte bouquet garni, zkontrolujte koření a posypte čerstvě sekanou petrželkou.
REKLAMA

Přidat komentář