
Uživatelský
recept
recept
kotleta na tatarce
Popis receptu:
jednoduchý a rychlý recept na skvělí oběd nebo večeři. Když je zelenina čerstva a přímo ze zahrádky je to fakt mňamka:)))
Autor: Pavlína Čeperová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
4ks kotlety bez kosti, 1velkou papriku kapii nebo dvě menší, 2rajčata, 1velkou cibuli, šunkový salám, 1/2salátové okurky pokud je velká jinak celou,1 tatarku střední, sýr na nastrouhání, sůl, pepř. Zeleninu můžete nahradit zeleninovým lečem.
Příprava jídla
kotletu naklepeme, osolíme a opepříme, cibuli očistíme a nakrájíme, papriku zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka, okurku zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Dno zapékací mísy vyložíme kotletama na ně položíme šunkový salám na něj dáme cibuli, papriku, rajčata a okurek. Na horu vylejeme tatarskou omáčku. Rozetřeme ji po celé ploše. Přikrejeme víkem a dáme do trouby, kterou jsme si předehřály na 250°C. Jakmile to v míse začne bublat stlumíme na 150°C. Pět minut před koncem otevřeme mísu a zasypeme sýrem. podávat můžeme s braborem, hranolkama, rýží nebo jen s chlebem. Brou chuť :))))
Přidat komentář