
Uživatelský
recept
recept
Vídeňský knedlík
Popis receptu:
x
Autor: Čeněk Krupička
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
-
hladká mouka 3 lžíce
rohlík 3 ks
vejce 1 ks
máslo na smažení
Příprava jídla
Postup přípravy receptu:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, a to tak, že rohlík rozkrojíme na polovinu, každou půlku na 4 pásky a pak na malé kostičky.
Rohlíky osmažíme na másle a oschlé v míse zalijeme mlékem. Přidáme hladkou mouku, špetku soli, nasekanou petržel, žloutek a nakonec ušlehaný bílek.
Utvoříme dvě šišky, které vložíme do osolené vařící vody a rychlé vídeňské knedlíky vaříme asi 15 minut.
Přidat komentář