0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýže ale Havana

Rýže ale Havana

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

rýže (např. 2 varné sáčky; není vhodná nelepící se)

1 vejce na osobu

1-2 plechovky krájených rajčat (podle chuti, volte spíše sladší a kvalitnější)

2-3 stroužky česneku

sůl

pepř (ideálně čerstvě nadrcený mix)

olivový olej

1 menší čerstvá bageta na osobu nebo jednu velkou francouzskou bagetu rozdělenou na 4 porce

do rajčat lze přidat také třeba čerstvou bazalku
Dáme vařit rýži, přičemž je vhodné ji trochu rozvařit, aby se lepila a byla měkčí. Vedle si zatím nakrájíme na plátky česnek a opražíme jej na oleji (pozor na přepálení!), přidáme rajčata, osolíme, opepříme a chvíli dusíme (aby se hmota spojila a nevytékala zvlášť voda). Z vejce uděláme volské oko s tekutým žloutkem.

Podáváme tak, že na talíř si nabereme rýži, přidáme rajčatovou směs, vajíčko a vše smícháme. Podáváme s horkou bagetou (lze nechat chvíli pod grilem rozkrojenou a potřebou olivovým olejem apod.).

Autor: kasumi

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč