Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rýže ale Havana

Popis receptu: 
Recept mám od kamarádky z Baskicka. Název také pochází od ní, byť to zřejmě s Kubou nemá moc společného :)

Ideální jako lehká rychlá večeře.

Autor: Michaela Šurmanová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    rýže (např. 2 varné sáčky; není vhodná nelepící se)
    1 vejce na osobu
    1-2 plechovky krájených rajčat (podle chuti, volte spíše sladší a kvalitnější)
    2-3 stroužky česneku
    sůl
    pepř (ideálně čerstvě nadrcený mix)
    olivový olej
    1 menší čerstvá bageta na osobu nebo jednu velkou francouzskou bagetu rozdělenou na 4 porce
    do rajčat lze přidat také třeba čerstvou bazalku

Příprava jídla

Dáme vařit rýži, přičemž je vhodné ji trochu rozvařit, aby se lepila a byla měkčí. Vedle si zatím nakrájíme na plátky česnek a opražíme jej na oleji (pozor na přepálení!), přidáme rajčata, osolíme, opepříme a chvíli dusíme (aby se hmota spojila a nevytékala zvlášť voda). Z vejce uděláme volské oko s tekutým žloutkem.

Podáváme tak, že na talíř si nabereme rýži, přidáme rajčatovou směs, vajíčko a vše smícháme. Podáváme s horkou bagetou (lze nechat chvíli pod grilem rozkrojenou a potřebou olivovým olejem apod.).

REKLAMA

Přidat komentář