
Uživatelský
recept
recept
Rýže ale Havana
Popis receptu:
Recept mám od kamarádky z Baskicka. Název také pochází od ní, byť to zřejmě s Kubou nemá moc společného :)
Ideální jako lehká rychlá večeře.
Autor: Michaela Šurmanová
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
rýže (např. 2 varné sáčky; není vhodná nelepící se)
1 vejce na osobu
1-2 plechovky krájených rajčat (podle chuti, volte spíše sladší a kvalitnější)
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř (ideálně čerstvě nadrcený mix)
olivový olej
1 menší čerstvá bageta na osobu nebo jednu velkou francouzskou bagetu rozdělenou na 4 porce
do rajčat lze přidat také třeba čerstvou bazalku
Příprava jídla
Dáme vařit rýži, přičemž je vhodné ji trochu rozvařit, aby se lepila a byla měkčí. Vedle si zatím nakrájíme na plátky česnek a opražíme jej na oleji (pozor na přepálení!), přidáme rajčata, osolíme, opepříme a chvíli dusíme (aby se hmota spojila a nevytékala zvlášť voda). Z vejce uděláme volské oko s tekutým žloutkem.
Podáváme tak, že na talíř si nabereme rýži, přidáme rajčatovou směs, vajíčko a vše smícháme. Podáváme s horkou bagetou (lze nechat chvíli pod grilem rozkrojenou a potřebou olivovým olejem apod.).
Přidat komentář