Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Omáčka Pommery

Popis receptu: 
Apetit září 2006 - na polití ryby nebo masa
Autor: Zdeňka Párová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    200 ml suchého bílého vína 1 lžíce cukru krupice 1 lžíce hrubozrnné hořčice Pommery (nebo kremžská) 6 lžic smetany ke šlehání 4 lžíce másla sůl na dochucení (nepoužívám)

Příprava jídla

Do kastrůlku vlijeme víno a vsypeme cukr. Redukujeme a odpařujeme až začne cukr karamelizovat. Když je tekutina podobná velmi řídkému medu, přidáme 2 lžíce másla a hořčici, 2 minuty prohříváme. Na závěr přidáme zbytek másla, šlehačku. Již nevaříme, omáčka by se srazila. Chuť můžeme dotáhnout solí a cukrem.
REKLAMA

Přidat komentář