Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Tvarohové knedlíky s ovocem - 4 porce

Popis receptu: 
Jemné, tvaroho-máslové knedlíčky se vám v ústech jen rozplynou. Prvotřídní jsou zásadně z čerstvého ovoce. Ale pokud právě není k mání, použijte buď mražené (nechte trochu povolit, ne však zcela rozmrazit) nebo kompotované (to zas nechte dobře okapat z nálevu).
Autor: Renata šolcová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    knedlíky 2 žloutky 80 g másla 40 g cukru 250 g měkkého tvarohu 200 g polohrubé mouky špetka soli 200 g ovoce čerstvé, kompotované či mražené vanilková omáčka 1 vanilkový pudink 600 ml mléka 1 vanilkový lusk 50 g cukru krupice 20 g másla

Příprava jídla

knedlíky: 1. Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou soli, po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáváme mouku, až získáme vláčné těsto. 2. Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme ovocem. Knedlíky vaříme 5–7 minut v mírně osolené vodě. omáčka: 1. Pudinkový prášek rozmícháme ve 150 ml studeného mléka, zbytek mléka osladíme, přidáme obsah vanilkového lusku a přivedeme téměř k varu. 2. Za stálého míchání vlijeme pudink rozmíchaný ve studeném mléce, provaříme 2 minuty, stáhneme z ohně, přidáme máslo. Touto omáčkou poléváme hotové knedlíky.

Přidat komentář