Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kynuté knedlíky s ovocem

Popis receptu: 
Moravské kynuté knedlíky podle receptu od mé babičky. Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale vždy se musím vracet k tomuto jednoduchému a klasickému receptu.
Autor: Zuzana Myšáková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1/2 kg hrubé mouky 4 lžičky pískového cukru 3dkg rozpuštěného másla špetku soli 2dkg droždí 1/4l mléka 1 lžíce hrubé mouky 1 lžička pískového cukru

Příprava jídla

1. Do hrnku dejte mléko, lžíci cukru rozdrobte droždí a zaprašte moukou. Nechte v teple vzejít. 2. Do mísy prosijte mouku, vlijte do ní vzešlé droždí, vejce a rozpuštěné máslo. Osolte a vypracujte poměrně tuhé těsto. Poprašte ho moukou a nechte na teplém místě asi hodinu kynout. 3. Vykynuté těsto vyklopte na mírně pomoučněnou pracovní plochu a uhněťte z něj silnější váleček. Z toho pak ukrajujte jednotlivé dílky, každý roztlačte v dlani a zabalte do něj asi dvě lžičky borůvek nebo jiného ovoce. Takto připravené knedlíky přikryjte utěrkou a na pomoučněné pracovní ploše nechte asi čtvrt hodiny kynout. 4. Knedlíky vložte do osolené vroucí vody. Přesná doba záleží na jejich velikosti. Cca 5 minut z každé strany. 5. Vyjměte knedlíky a každý ihned několikrát propíchněte vidličkou, aby vyšla pára. Podávejte posypané tvarohem s cukrem, případně přelité rozpuštěným máslem.
REKLAMA

Přidat komentář