Do mísy dáme kakao a cukr a promícháme. Připravíme si ledovou lázeň. V malém kastrůlku smícháme mléko a směs kakaa s cukrem, přidáme čokoládu, máslo a kukuřičný syrup a vaříme na mírnou teplotu. Mícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí (7-10min). Mašlovačkou pomažeme stěny pánve studenou vodou. Zvýšíme teplotu na střední (cca113°C), pak rendlík sundáme z plotny a na 5 sekund ponoříme do ledové lázně, pak rendlík přendáme na odolný povrch a necháme cca 45min zchladnout (na cca 50°C). Dřevěnou lžící 2-3min mícháme směs, přidáme ořechy, pak směs rozetřeme na plech a přikryjeme fólií. Chladíme 30min a pak řežeme na kostky, které pak omotáme barevnou stužkou jako dárečky.
Suroviny
Porce
16
Suroviny
Porce
16