
Uživatelský
recept
recept
Neapolitanky
Popis receptu:
Kokosové řezy...cca 160 kousků.
Autor: Lucie Vránová
Počet porcí: 20
Doba přípravy: Do 30 minut
Ingredience
-
340g nasekané bílé čokolády
400ml (1 konzerva) slazeného kondenzovaného mléka
43g (3 lžíce) másla
1/2 lžičky soli
1 vanilkový lusk (zbytek si můžeme nechat na příště)
230g strouhaného kokosu
29g roztáté mléčné čokolády
1 kapka červeného potravinářského barviva
Příprava jídla
Do čtvercové formy o velikosti asi 8" dáme fólii, na 2 stranách necháme o 2" víc. Smícháme bílou čokoládu, kondenzované mléko, máslo, sůl a vanilku v rendlíku a vaříme na střední teplotu. Pak sundáme z plotny a zamícháme do toho kokos. Směs rozdělíme do 3 misek. Do jedné dáme mléčnou čokoládu, do druhé potravinářské barvivo, třetí necháme jen tak. Na plech rozetřeme jako první vrstvu směs s mléčnou čokoládou, pak pokračujeme navrch světlou směsí a nakonec rozetřeme červenou směs. Dáme do lednice ztuhnout (cca 2h). Vyndáme z lednice, sundáme z fólie a nakrájíme tak, aby byly vidět řezy. Uzavřeme a uskladníme v lednici.
Přidat komentář