Suroviny
110 g (1 hrnek) plátků mandlí,
225 g másla (1 hrnek) pokojové teploty, + víc na vymaštění,
380 g plohrubé mouky (3 1/4 hrnku), + víc na vysypání ,
4 lžíce (1/4 hrnku) kukuřičného škrobu,
4 1/2 lžičky prášku do pečiva,
1 lžička soli,
440 g jemného krystalového cukru (2 hrnky),
400 ml mléka (1 2/3 hrnku),
2 1/2 lžičky vanilkového extraktu, nebo 2 vanilkové cukry,
6 velkých bílků,
citronová šťáva na vytření mísy,
Hrušky v muškátovém víně
Custard
225 g másla (1 hrnek) pokojové teploty, + víc na vymaštění,
380 g plohrubé mouky (3 1/4 hrnku), + víc na vysypání ,
4 lžíce (1/4 hrnku) kukuřičného škrobu,
4 1/2 lžičky prášku do pečiva,
1 lžička soli,
440 g jemného krystalového cukru (2 hrnky),
400 ml mléka (1 2/3 hrnku),
2 1/2 lžičky vanilkového extraktu, nebo 2 vanilkové cukry,
6 velkých bílků,
citronová šťáva na vytření mísy,
Hrušky v muškátovém víně
Custard