0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Trifle

Trifle

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

110 g (1 hrnek) plátků mandlí,
225 g másla (1 hrnek) pokojové teploty, + víc na vymaštění,
380 g plohrubé mouky (3 1/4 hrnku), + víc na vysypání ,
4 lžíce (1/4 hrnku) kukuřičného škrobu,
4 1/2 lžičky prášku do pečiva,
1 lžička soli,
440 g jemného krystalového cukru (2 hrnky),
400 ml mléka (1 2/3 hrnku),
2 1/2 lžičky vanilkového extraktu, nebo 2 vanilkové cukry,
6 velkých bílků,
citronová šťáva na vytření mísy,
Hrušky v muškátovém víně
Custard
Příprava: předehřát troubu na 180°C. Rozložit mandle v jedné vrstvě na plech a opražit je tak dlouho, až začnou vonět (pozor, ke konci to jde rychle), asi 10 minut. Sem tam plechem zatřepat. Přendat na talíř a dát stranou. Vymastit 3 formy 20 x 20 cm, nebo podobné a jejich dno vyložit pečícím papírem. Znovu vymastit a vysypat moukou. Dát stranou. Na kus papíru prosít mouku se solí, práškem do pečiva a škrobem. Našlehat máslo a postupně přidávat cukr. Šlehat tak dlouho, až je směs světlá a lehká. Potom postupně a střídavě přidávat směs mouky a mléka (konečné přidání je mouka). Zamíchat dovnitř vanilkový extrakt. Vytřít čistou mísu citronem a našlehat v ni bílky do pevných, ale ne suchých kopečků. Lehce je po třech přidáních vložit do těsta. Těsto rozdělit do připravených forem a péct je tak dlouho, až zapíchnutá špejle do středu je po vylmutí čistá, asi 25 - 30 minut. Formy přendat na mřížku a nechat je 10 munut stát. Potom je vyklopit na mřížku a nechat je úplně vystydnout. Uschovat 4 nejhezčí poloviny hrušek na ozdobu. Zbytek nakrájet na 1/4. Na prudkém ohni zredukovat tekutinu z hrušek na sirup. Odstavit a nechat úplně vychladnout. Odříznout ¨kůrku¨z upečeného těsta a zahodit ji, nebo použít na něco jiného. Těsto potom nakrájet na 4 X 7 cm obdélníčky. Do velké skleněné mísy na dno rozložit polovinu obdélníčků tak, aby bílá. ukrojené strana byla na stěně skleněné mísy. Dobře těsto smáčknout na pevnou vrstvu na dně. Potřít tekutinou z hrušek. Na to rozložit polovinu hrušek a na ně polovinu Custard. Posypat polovinou mandlí. Opakovat postup vrstvení. Nahoru rozložit zbytek upečeného těsta, jemně vše smáčknout dolů, aby se uvolnily bublinky a také, aby se vyrovnal povrch. Povrch potřít 1/3 hrnku tekutiny z hrušek. Na tenké plátky nakrájet poloviny hrušek a rozložit je dokola do tvaru vějířů. Přikrýt pastickým filmem a dát do chladna na 2 - 3 hodiny, nebo do druhého dně. Před podáváním našlehat šlehačku a ozdobit povrch TRIFLE. Trifle se podává na individuálních talířcích. Porce se vykrojí velkou lžící a mohou se ozobit až na talířcích. DOBROU CHUŤ! TIP: Zbylé žloutky se použijí na Custard. Trifle lze připravit s jiným ovoce, jako jsou jahody, kiwi, jablka, borůvky atd.
Autor: lucie86

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč