Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lahodné kostky Lady Lammingtonové k odpolednímu čaji

Popis receptu: 
Původem z Austrálie...Zákusky (Petit four) dostaly své jméno po Lady Lamington, manželce viktoriánského guvernéra Queenslandu v Austrálii, která prý takto upotřebila zbytky piškotového těsta.
Autor: Lucie Vránová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 24
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    220g másla 2 2/3 hrnku hladké mouky + víc na plech 2 hrnky cukru vanilkový cukr 4 velká vejce 2 lžičky prášku do pečiva 1/4 lžičky soli 1 hrnek mléka 2/3 hrnku jahodové zavařeniny 450g slazeného, nastrouhaného kokosu na sucho slabě opraženého ¨Čokoládová poleva¨ z Labužníka

Příprava jídla

Předehřát troubu na 165°C. Vymastit dva plechy s vysokým okrajem velikosti 23cmx33cm a vyložit jejich dna pečícím papírem. Vysypat je moukou. Našlehat dohromady máslo s cukrem do lehka. Přidat vanilkový cukr a postupně vejce. Dobře zašlehat po každém přidání. Přesít dohromady mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidat do vaječné směsi na třikrát, střídavě s mlékem. Rozdělit těsto do připravených plechů. Vložit do trouby a péct po 30min., nebo až špejle zasunutá doprostřed je po vyjmutí čistá. Vyjmout a nechat úplně vystydnout. Pomazat jeden vychladlý plát korpusu zavařeninou a položit nahoru druhý plát. Pomocí ozubeného nože dokola odkrojit okraje korpusu a potom ho nakrájet na 24 pěticentimetrových čtverců (nejlépe je použít pravítka). Vložit kokos do misky. Položit ohnivzdornou misku s polevou nad páru (kastrolek s pomalu vařící vodou). Položit kostku do polevy a pomocí vidličky ji opatrně obracet, až je celá obalená v polevě. Nechat polevu okapat a položit kostku do kokosu. Pomocí vidličky obalit v kokosu. Položit kostku na mřížku a nechat ji ztuhnout asi 15min. Stejně obalit ostatní kostky.
REKLAMA

Přidat komentář