Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuře po baskicku*

Popis receptu: 
výborná kombinace zeleniny a šťávy s vínem
Autor: Helena Stupková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    kuře (nebo v mém případě prsní řízky), sůl, mletý pepř, 1 pl mleté červené papriky, 2-3 barevné papriky nakrájené na proužky, 3-4 rajčata nakrájená na osminky, pokrájená jarní cibulka, 4 pl olivového oleje, 1 citron, 150 ml bílého vína, 1 stroužek česneku, 100 g slaniny, oregano, petrželka

Příprava jídla

Kuře rozdělené na kousky nebo prsíčka omyjeme a vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou. Pokrájenou zeleninu přidáme do pekáče k masu a pokapeme olejem. Pečeme asi 30 minut na 190 stupňů. (podle potřeby podléváme vodou). Z citronu vymačkáme šťávu, smícháme ji s vínem a lisovaným česnekem. Touto marinádou podlijeme kuře, přisypeme kostičky slaniny, oregano a petrželku a pečemu dalších asi 35 minut do měkka. Maso občas políváme vypečenou šťávou.
REKLAMA

Přidat komentář