Mouku nasypeme do mísy. Vytvoříme v ní důlek, kde nalijeme vlahé mléko, cukr a rozdrobíme droždí. Dáme do tepla pod utěrku. Když začne kvásek pracovat, rozsekáme tuk, vmícháme žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto, dáme znovu vykynout na 40 min.
Pak těsto vyválíme na prst a plníme formičky (vymazáváme mašlovačkou, vysypáváme hrubou moukou. Předehřát troubu na 180 stupňů.
Na plech si dáme pečící papír a sázíme na něj vyklepnuté pagáče. potíráme je žloutkem a sypeme semínky nebo kořením.
Variací může být to, že přidáme už do těsta strouhaný sýr, česnekovou tresť nebo trochu čilli koření, možností je nepočítaně.
Nepeče se dlouho (asi 7 min), před vložením plechu do trouby ubereme teplotu. Pagáče začnou rychle kynout a signálem je především libá vůně nesoucí se z trouby.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4