0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pagáče - recept od tety ze Slovenska

Pagáče - recept od tety ze Slovenska

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

1,5 kostky Hery (nebo jiného rostlinného tuku)
2 žloutky, 350 g polohrubé mouky,
1/2 kostky čerstvého droždí,
1 lžička soli,
1/2 dcl vlahého mléka,
sezamová semínka (koření) na posypání,
hrubá mouka na vysypání, tuk na vymazání formiček, pečící papír na plech
Mouku nasypeme do mísy. Vytvoříme v ní důlek, kde nalijeme vlahé mléko, cukr a rozdrobíme droždí. Dáme do tepla pod utěrku. Když začne kvásek pracovat, rozsekáme tuk, vmícháme žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto, dáme znovu vykynout na 40 min. Pak těsto vyválíme na prst a plníme formičky (vymazáváme mašlovačkou, vysypáváme hrubou moukou. Předehřát troubu na 180 stupňů. Na plech si dáme pečící papír a sázíme na něj vyklepnuté pagáče. potíráme je žloutkem a sypeme semínky nebo kořením. Variací může být to, že přidáme už do těsta strouhaný sýr, česnekovou tresť nebo trochu čilli koření, možností je nepočítaně. Nepeče se dlouho (asi 7 min), před vložením plechu do trouby ubereme teplotu. Pagáče začnou rychle kynout a signálem je především libá vůně nesoucí se z trouby.
Autor: táňa11

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč