Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pagáče - recept od tety ze Slovenska

Popis receptu: 
Výborné k pivu a zejména k vínu. Mizí ze stolu jako první a hodí se na každou party. K výrobě pagáčů potřebujeme malé plnicí formičky bábovičky přibližně na výšku 1 cm - 1,5 cm (max.).
Autor: Táňa Fulajtárová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1,5 kostky Hery (nebo jiného rostlinného tuku) 2 žloutky, 350 g polohrubé mouky, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 lžička soli, 1/2 dcl vlahého mléka, sezamová semínka (koření) na posypání, hrubá mouka na vysypání, tuk na vymazání formiček, pečící papír na plech

Příprava jídla

Mouku nasypeme do mísy. Vytvoříme v ní důlek, kde nalijeme vlahé mléko, cukr a rozdrobíme droždí. Dáme do tepla pod utěrku. Když začne kvásek pracovat, rozsekáme tuk, vmícháme žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto, dáme znovu vykynout na 40 min. Pak těsto vyválíme na prst a plníme formičky (vymazáváme mašlovačkou, vysypáváme hrubou moukou. Předehřát troubu na 180 stupňů. Na plech si dáme pečící papír a sázíme na něj vyklepnuté pagáče. potíráme je žloutkem a sypeme semínky nebo kořením. Variací může být to, že přidáme už do těsta strouhaný sýr, česnekovou tresť nebo trochu čilli koření, možností je nepočítaně. Nepeče se dlouho (asi 7 min), před vložením plechu do trouby ubereme teplotu. Pagáče začnou rychle kynout a signálem je především libá vůně nesoucí se z trouby.
REKLAMA

Přidat komentář