Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Pagáče - recept od tety ze Slovenska
Pagáče - recept od tety ze Slovenska


> 60 min
0,0 (0x)

Mouku nasypeme do mísy. Vytvoříme v ní důlek, kde nalijeme vlahé mléko, cukr a rozdrobíme droždí. Dáme do tepla pod utěrku. Když začne kvásek pracovat, rozsekáme tuk, vmícháme žloutek a sůl a vypracujeme hladké těsto, dáme znovu vykynout na 40 min. Pak těsto vyválíme na prst a plníme formičky (vymazáváme mašlovačkou, vysypáváme hrubou moukou. Předehřát troubu na 180 stupňů. Na plech si dáme pečící papír a sázíme na něj vyklepnuté pagáče. potíráme je žloutkem a sypeme semínky nebo kořením. Variací může být to, že přidáme už do těsta strouhaný sýr, česnekovou tresť nebo trochu čilli koření, možností je nepočítaně. Nepeče se dlouho (asi 7 min), před vložením plechu do trouby ubereme teplotu. Pagáče začnou rychle kynout a signálem je především libá vůně nesoucí se z trouby.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu