Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Piškotový koláč se sněhem a jablky

Popis receptu: 
Recept - uvedené množství - je na větší koláčovou formu. Do jablek přidáváme trochu citrónové štávy, aby nezhnědly.
Autor: Dana Havelková
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Těsto: 3 vejce, 10 dkg krupicového cukru, 10 dkg hladké mouky, 2 lžíce vařící vody, 1 vanilkový cukr Náplň: 1 kg nakyslá jablka, 6 dkg krupicového cukru, 2 dkg másla, trochu citrónové štávy Sníh: 3 bílky, 14 dkg cukru

Příprava jídla

1. Žloutky ušleháme do pěny s polovinou krupicového cukru a vanilkový cukr, přidáme 2 lžíce vařící vody, poté přidáme zbytek krupicového cukru, nakonec přidáme mouku a sníh, který pomalu zamícháme do těsta. Dáme na předem vymazanou a vysypanou formu a upečeme. 2. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky, které podusíme na másle se 2 lžícemi vody, citrónovou štávou a s curkem na kaši. Upečený piškot potřeme jablečnou náplní, vlijeme na ně ušlehaný sníh s cukrem a zapečeme
REKLAMA

Přidat komentář