Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chudí rytíři se švestkovými povidly

Popis receptu: 
Ideální sladký podzimní recept pro milovníky povidel.
Autor: Barbora Folejtarová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    8 žemlí nebo plátků bílé veky ze včerejšího dne, 250 g švestkových povidel, 375 ml mléka, 2 vejce, vanilkový cukr, špetka mleté skořice, skořicový cukr na posypání Povidlová omáčka: 200 g švestkových povidel, cukr, trocha rumu, mletá skořice, voda na rozředění podle potřeby

Příprava jídla

Žemle nakrájíme na plátky o síle prstu. Dva plátky k sobě vždy slepíme povidly. Mléko rozmícháme s vejci, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Žemle protáhneme vejci a po obou stranách dozlatova osmažíme na rozehřátém tuku. Posypeme skořicovým cukrem, omáčku podáváme odděleně. Omáčka: Povidla rozmícháme s rumem, cukrem a skořcí. Podle potřeby přidáme vodu a necháme přejít varem.
REKLAMA

Přidat komentář