0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chudí rytíři se švestkovými povidly

Chudí rytíři se švestkovými povidly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

8 žemlí nebo plátků bílé veky ze včerejšího dne, 250 g švestkových povidel, 375 ml mléka, 2 vejce, vanilkový cukr, špetka mleté skořice, skořicový cukr na posypání

Povidlová omáčka: 200 g švestkových povidel, cukr, trocha rumu, mletá skořice, voda na rozředění podle potřeby
Žemle nakrájíme na plátky o síle prstu. Dva plátky k sobě vždy slepíme povidly. Mléko rozmícháme s vejci, vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Žemle protáhneme vejci a po obou stranách dozlatova osmažíme na rozehřátém tuku. Posypeme skořicovým cukrem, omáčku podáváme odděleně. Omáčka: Povidla rozmícháme s rumem, cukrem a skořcí. Podle potřeby přidáme vodu a necháme přejít varem.
Autor: akrabka

Obchod Apetit