Dýňový kompot podle IT oddělení

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Dýňový kompot podle IT oddělení

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Více než hodinu

Suroviny

dýně
Na 1 l vody: 1/2 kg cukru, 1 citron, 5 hřebíčků, 1 celá skořice, 1 celá vanilka
Dýni nakrájíme na kostky (oloupanou a bez semen), dáme do hrnce a zalijeme vodou, do které přidáme ocet. Množství závisí od množství dýně, ale stačí povrch zalít. Necháme přes noc stát. Ráno vylijeme vodu a opět zalijeme novou vodou s octem. Necháme stát do oběda. Potom slijeme. Dýni zalijeme čistou vodou, kterou již odměřujeme a to tak, aby dýně byla těsně zalitá. Na 1 l vody přidáme 1/2 kg cukru, 1 vanilkový lusk, 1 celou skořici, na kolečka nakrájený citron a hřebíčky. Vše spolu vaříme, dokud dýně není sklovitá. Potom ji děrovanou naběračkou vybereme do sklenic a nálev necháme ještě 10 min povařit. Zalijeme nálevem, uzavřeme a ihned dáme do deky, až do úplného vychladnutí. Doporučuji dávat do hrnce dýni tak, abyste při odměřování vody zalévali množstvím 0,5 l anebo 1 l. Dobře se potom přepočítává množství cukru.
Autor: klaaarka

Obchod Apetit