Nová registrace Zapomenuté heslo

< 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Zelné vegetariánské závitky
Zelné vegetariánské závitky


< 60 min
0,0 (0x)

1. Kapustové listy omyjeme a spaříme ve vroucí vodě, zchladíme ve studené a necháme okapat. Silná žebra listů se řízneme nožem nebo přes fólii naklepeme paličkou. Housky nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme je smetanou a necháme je nasáknout. 2. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli očistíme, bílou část nakrájíme najemno a nať nakrájíme napříč na tenké plátky. Česnek oloupeme a jemně usekáme. V kastrolu na lžíci másla zpěníme cibuli a usekaný česnek, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a okořeníme a dusíme pod poklicí do měkka, dokud se nevydusí voda, kterou houby pustily, trvá to asi 15 minut. 3. Houbovou směs necháme zchladnout, přidáme navlhčené housky, cibulovou nať, dochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Na každý kapustový list dáme na kraj trochu náplně. 4. Náplň vytvarujeme do válečku, boční okraje listu ohneme směrem dovnitř a listy zavineme. Takto postupně zavineme všechny kapustové listy. 5. Závitky převážeme bílou nití a naskládáme do zapékací misky nebo pekáčku vymazaného máslem. Poklademe je zbylým máslem, přidáme celé stroužky česneku, mírně podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů pod poklicí asi 20-30 minut. Během pečení závitky otočíme, popřípadě podlijeme trochou vody. Podáváme se šťávou, pečeným česnekem a různě upravenými brambory nebo bramborovou kaší. Tip Podobně můžete listy naplnit nádivkou z mletého masa nebo do houskové nádivky přidat místo žampionů lesní houby, vejce uvařená natvrdo, slaninu, uzené maso apod. Závitky můžete také obalit v těstíčku nebo trojobalu a usmažit dozlatova.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu