Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Quiche s kozím sýrem

Popis receptu: 
Výborná příparva těsta podle Jamie Olivera
Autor: Helena Ryklová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    NA TĚSTO: * 500 g hladké mouky * 125 g másla * 125 g sádla * mořská sůl * 2 velká vejce v bio kvalitě, rozšlehaná NA NÁPLŇ: * 5 velkých vajec v bio kvalitě * 560 ml šlehačky * půl nastrouhaného muškátového oříšku * hrst strouhaného čedaru * hrst strouhaného sýru Gruyére * svazek jemně nasekané pažitky * mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř * svazeček tymiánu * extra panenský olivový olej * tyčinka kozího sýra, rozdrobená * 10 tenkých plátků italské slaniny pancetta

Příprava jídla

1. Prosijte do mísy mouku a prsty do ní zapracujte máslo, sádlo a špetku soli. Přidejte rozšlehaná vejce a zpracujte těsto do tvaru koule. Zabalte ji do fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat v chladničce. 2. Na pomoučeném vále rozválejte těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položte ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkněte do ní, ořízněte okraje a dno propíchejte vidličkou. Zabalte do fólie a uložte na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. 3. Formu s těstem vyndejte z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečte v předehřáté troubě. Mezitím smíchejte v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolte a opepřete. Smíchejte otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje. 4. Nalijte náplň do formy s těstem a rozdrobte navrch kozí sýr. Pokryjte plátky slaniny a posypte tymiánem. Pečte 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.
REKLAMA

Přidat komentář