0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s kozím sýrem

Quiche s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

NA TĚSTO:
* 500 g hladké mouky
* 125 g másla
* 125 g sádla
* mořská sůl
* 2 velká vejce v bio kvalitě, rozšlehaná

NA NÁPLŇ:
* 5 velkých vajec v bio kvalitě
* 560 ml šlehačky
* půl nastrouhaného muškátového oříšku
* hrst strouhaného čedaru
* hrst strouhaného sýru Gruyére
* svazek jemně nasekané pažitky
* mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř
* svazeček tymiánu
* extra panenský olivový olej
* tyčinka kozího sýra, rozdrobená
* 10 tenkých plátků italské slaniny pancetta
1. Prosijte do mísy mouku a prsty do ní zapracujte máslo, sádlo a špetku soli. Přidejte rozšlehaná vejce a zpracujte těsto do tvaru koule. Zabalte ji do fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat v chladničce. 2. Na pomoučeném vále rozválejte těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položte ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkněte do ní, ořízněte okraje a dno propíchejte vidličkou. Zabalte do fólie a uložte na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. 3. Formu s těstem vyndejte z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečte v předehřáté troubě. Mezitím smíchejte v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolte a opepřete. Smíchejte otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje. 4. Nalijte náplň do formy s těstem a rozdrobte navrch kozí sýr. Pokryjte plátky slaniny a posypte tymiánem. Pečte 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.
Autor: helena_hu

Obchod Apetit