0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche s kozím sýrem

Quiche s kozím sýrem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

NA TĚSTO:
* 500 g hladké mouky
* 125 g másla
* 125 g sádla
* mořská sůl
* 2 velká vejce v bio kvalitě, rozšlehaná

NA NÁPLŇ:
* 5 velkých vajec v bio kvalitě
* 560 ml šlehačky
* půl nastrouhaného muškátového oříšku
* hrst strouhaného čedaru
* hrst strouhaného sýru Gruyére
* svazek jemně nasekané pažitky
* mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř
* svazeček tymiánu
* extra panenský olivový olej
* tyčinka kozího sýra, rozdrobená
* 10 tenkých plátků italské slaniny pancetta
1. Prosijte do mísy mouku a prsty do ní zapracujte máslo, sádlo a špetku soli. Přidejte rozšlehaná vejce a zpracujte těsto do tvaru koule. Zabalte ji do fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat v chladničce. 2. Na pomoučeném vále rozválejte těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položte ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkněte do ní, ořízněte okraje a dno propíchejte vidličkou. Zabalte do fólie a uložte na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C. 3. Formu s těstem vyndejte z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečte v předehřáté troubě. Mezitím smíchejte v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolte a opepřete. Smíchejte otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje. 4. Nalijte náplň do formy s těstem a rozdrobte navrch kozí sýr. Pokryjte plátky slaniny a posypte tymiánem. Pečte 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.
Autor: helena_hu

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč