1. Prosijte do mísy mouku a prsty do ní zapracujte máslo, sádlo a špetku soli. Přidejte rozšlehaná vejce a zpracujte těsto do tvaru koule. Zabalte ji do fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat v chladničce.
2. Na pomoučeném vále rozválejte těsto do půlcentimetrové tloušťky. Položte ho přes formu (30 cm v průměru), vmáčkněte do ní, ořízněte okraje a dno propíchejte vidličkou. Zabalte do fólie a uložte na půl hodiny do mrazáku. Předehřejte troubu na 180 °C.
3. Formu s těstem vyndejte z mrazáku a na deset až patnáct minut zapečte v předehřáté troubě. Mezitím smíchejte v míse pět vajec, šlehačku, muškátový oříšek, čedar, sýr Gruyére a pažitku. Osolte a opepřete. Smíchejte otrhané špičky tymiánu s trochou olivového oleje.
4. Nalijte náplň do formy s těstem a rozdrobte navrch kozí sýr. Pokryjte plátky slaniny a posypte tymiánem. Pečte 30-35 minut v předehřáté troubě, dokud není quiche pevný a na povrchu zlatohnědý.