Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
4,4 (5x)
9. 7. 2014
Boloňské ragú
Boloňské ragú


> 60 min
4,4 (5x)

1. Cibuli, mrkev a celer oloupejte a nakrájejte nadrobno (můžete i nastrouhat). Slaninu rovněž pokrájejte na drobné kostičky. V pánvi s nepřilnavým povrchem nechte rozehřát olivový olej a zeleninu se slaninou na něm za občasného míchání osmahněte dozlatova. Asi po 5 minutách vlijte do pánve víno a promíchejte. Přiveďte k varu a nechte tekutinu odpařovat. Jakmile se víno odpaří, restujte ještě asi 3 minuty. Pak zeleninu odložte stranou. 2. Do stejné pánve vlijte rostlinný olej, nechte jej rozpálit a vložte do pánve mleté maso. Maso opékejte na prudkém ohni tak, aby se oddělilo na hrudky.Pustí-li vodu, restujte, dokud se nevypaří. Maso opepřete, přidejte k němu několik lžic rajčatového pyré a nechte 2 minuty karamelizovat. 3. Nakonec přidejte zeleninu, zbylé pyré a loupaná rajčata. Zmírněte plamen, osolte a pomalu vařte nejméně hodinu, ale klidně i dvě. Omáčka nesmí klokotat, ale jen mírně bublat. Pokud se vám zdá, že se trochu přichytává ke dnu, občas ji podlijte, ale jen nezbytným množstvím horké vody, 2 až 3 lžíce by měly stačit. Nezapomeňte, že omáčka se spíše opéká než vaří. Hotové ragú podávejte s čerstvě uvařenými špagetami „al dente“. Náš tip: Máte-li čerstvé oregano nebo tymián, můžete ho do omáčky přidat zároveň s rajčaty.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu