Brambory překrájíme na měsíčky, pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby. Po půl hodině přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, přídáme provensálské koření a pokapeme citrónem. Vrátíme do trouby na dalších dvacet minut.
Kachní prsa vykostíme, kůži nařežeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Zprudka na oleji z jedné strany opékáme. Poté maso otočíme a přidáme v pánvi do trouby. Opečenou zeleninu servírujeme na talíř a navrch dáme nakrájená opečená kachní prsa.
Epizody img
Jablečný koláč »
Koláč, jehož přípravou nezabijete celé víkendové odpoledne, předvede Jirka Babica. Jablek je na podzim všude spousta. více» img
Pikantní smažené pirohy »
Když pirohy, tak na více způsobů. Jirka má tentokrát něco pro milovníky masa. více» img
Tvarohové pirohy se zelím »
Co jiného patří ke Slezsku než pirohy? Jirka připraví ve studiu jednoduchý recept, na kterém si pochutnají i vegetariáni. více» img
Slezský bigos »
Pokud jste ještě nikdy neochutnali slezskou specialitu bigos, tak vám paní Magdaléna Kozubková z Orlové u Ostravy ukáže, jak si ho uvařit doma. více»
archiv článků
Odkazy eTarget