1. Žloutky vyšlehejte s cukrem moučkou do pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem krupicí na pevný sníh. Obě hmoty spojte a lehce vmíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva a solamylem.
2. Hotovým těstem naplňte vymazaný a vysypaný pekáček s vyšším okrajem. Pečte při 200 st. C, asi 15 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout v pekáčku.
3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Nechte ho vychladnout a pak vmíchejte dotuha vyšlehanou smetanu.
4. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Pak ji zahřejte téměř k bodu varu a vlijte do náplně. Promíchejte a ochuťte lžící citronové šťávy. Náplň rozetřete na korpus. Na povrch naskládejte jablka, nakrájená na tenké plátky a potřete je zbylou citronovou šťávou. Dejte ztuhnout do chladničky a pak nakrájejte.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4