Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

SMETANOVÉ ŘEZY

Popis receptu: 
Rozpis na 18 řezů
Autor: Jaromír Broulík
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    4 vejce, 100 g cukru moučky, 100 g cukru krupice, 125 g polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 25 g solamylu (škrobové moučky), tuk a hrubá mouka na formu. Na náplň: 750 ml mléka, 100 g cukru krupice, 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku, 500 ml smetany ke šlehání, 20 g želatiny, 600 g jablek, 100 ml studené vody, 2 lžíce citronové šťávy.

Příprava jídla

1. Žloutky vyšlehejte s cukrem moučkou do pěny. Bílky vyšlehejte s cukrem krupicí na pevný sníh. Obě hmoty spojte a lehce vmíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva a solamylem. 2. Hotovým těstem naplňte vymazaný a vysypaný pekáček s vyšším okrajem. Pečte při 200 st. C, asi 15 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout v pekáčku. 3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Nechte ho vychladnout a pak vmíchejte dotuha vyšlehanou smetanu. 4. Želatinu namočte do studené vody a nechte nabobtnat. Pak ji zahřejte téměř k bodu varu a vlijte do náplně. Promíchejte a ochuťte lžící citronové šťávy. Náplň rozetřete na korpus. Na povrch naskládejte jablka, nakrájená na tenké plátky a potřete je zbylou citronovou šťávou. Dejte ztuhnout do chladničky a pak nakrájejte.
REKLAMA

Přidat komentář