0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

PIVNÍ SEKANÁ

PIVNÍ SEKANÁ

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

- cca 3/4 kg vepřové mleté
- cca 100 g uzeniny (uzené, klobáska atd.)
- 2 –3 rohlíky nebo housky z předešlého dne, nakrájené na kostičky
- 4-6 oloupaných stroužků česneku (záleží na velikosti stroužků a Vaší oblibě česneku) + jedena palice příčně rozříznutá a ponechaná ve slupce
-1 cibule nakrájená na kostičky + 2 cibule podélně nakrájené na čtvrtky
- cca hrst čerstvé nasekané petrželové nati
- cca hrst čerstvé nasekané celerové nati
- majoránka dle chuti. (Může být i sušená)
- vajíčko
- sůl
- pepř
- světlé pivo
Nakrájené rohlíky, uzeninu, petrželovou + celerovou nať, majoránku, nasekaný česnek a cibuli přelijte pivem. Počkejte, až se rohlík nasákne, promíchejte a dle chuti opepřete a osolte. (Osolit a opepřit můžete více, po smíchání s mletým masem se chuti naředí). Pak přidejte vajíčko. V případě, že je hmota příliš tekutá, přisypte strouhanku. Vše smíchejte s mletým a „uplácejte“ šišku. Sekanou, příčně rozpůlený česnek a podélně nakrájené cibule dejte na pekáč. Podlijte pivem a přiklopené nechte péct cca hodinu na 180 až 200°C. Během pečení občas přelijte výpekem. Pak sekanou odklopte a nechte ještě cca 15 minut dopéct, aby se udělala kůrčička. Podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší přelitou výpekem a "karamelizovanou" cibulí s česnekem.
Autor: annabrandlova

Obchod Apetit