Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

PIVNÍ SEKANÁ

Popis receptu: 
Není pochyb o tom, že vepřové maso a pivo k sobě patří.
Autor: Anna Brandlová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    - cca 3/4 kg vepřové mleté - cca 100 g uzeniny (uzené, klobáska atd.) - 2 –3 rohlíky nebo housky z předešlého dne, nakrájené na kostičky - 4-6 oloupaných stroužků česneku (záleží na velikosti stroužků a Vaší oblibě česneku) + jedena palice příčně rozříznutá a ponechaná ve slupce -1 cibule nakrájená na kostičky + 2 cibule podélně nakrájené na čtvrtky - cca hrst čerstvé nasekané petrželové nati - cca hrst čerstvé nasekané celerové nati - majoránka dle chuti. (Může být i sušená) - vajíčko - sůl - pepř - světlé pivo

Příprava jídla

Nakrájené rohlíky, uzeninu, petrželovou + celerovou nať, majoránku, nasekaný česnek a cibuli přelijte pivem. Počkejte, až se rohlík nasákne, promíchejte a dle chuti opepřete a osolte. (Osolit a opepřit můžete více, po smíchání s mletým masem se chuti naředí). Pak přidejte vajíčko. V případě, že je hmota příliš tekutá, přisypte strouhanku. Vše smíchejte s mletým a „uplácejte“ šišku. Sekanou, příčně rozpůlený česnek a podélně nakrájené cibule dejte na pekáč. Podlijte pivem a přiklopené nechte péct cca hodinu na 180 až 200°C. Během pečení občas přelijte výpekem. Pak sekanou odklopte a nechte ještě cca 15 minut dopéct, aby se udělala kůrčička. Podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší přelitou výpekem a "karamelizovanou" cibulí s česnekem.
REKLAMA

Přidat komentář