Nakrájené rohlíky, uzeninu, petrželovou + celerovou nať, majoránku, nasekaný česnek a cibuli přelijte pivem. Počkejte, až se rohlík nasákne, promíchejte a dle chuti opepřete a osolte. (Osolit a opepřit můžete více, po smíchání s mletým masem se chuti naředí). Pak přidejte vajíčko. V případě, že je hmota příliš tekutá, přisypte strouhanku.
Vše smíchejte s mletým a „uplácejte“ šišku.
Sekanou, příčně rozpůlený česnek a podélně nakrájené cibule dejte na pekáč. Podlijte pivem a přiklopené nechte péct cca hodinu na 180 až 200°C. Během pečení občas přelijte výpekem. Pak sekanou odklopte a nechte ještě cca 15 minut dopéct, aby se udělala kůrčička.
Podávejte s vařenými brambory nebo bramborovou kaší přelitou výpekem a "karamelizovanou" cibulí s česnekem.
Suroviny
Porce
6
Suroviny
Porce
6