
Uživatelský
recept
recept
Krůtí prsa na koňakových rozinkách a zázvoru
Popis receptu:
Byl to nápad okamžiku. Jen ty rozinky jsem měla naložit do toho obyčejného koňaku a ne do toho drahého :-) a použitá polousušená cibule tomu dodala zvláštní a překvapivě dobré grády.
Autor: Jana Náhlovská
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
600g krůtích prou pokrájených na větší nudličky, kousek čerstvého zázvoru pokrájeného na tenké nudličky, 2 lžíce rozinek naložených v koňaku, cibule - pokrájená na drobno, tak den dopředu a ponechaná na vzduchu, 2 lžíce másla, sůl, čerstvý mletý pepř, kuřecí nebo drůběží vývar
Příprava jídla
Na pánvi rozpusťte máslo a na něm poduste asi 5 minut cibuli. Přidejte zázvor a chvíli ho poduste až se rozvoní. Přidejte maso, opečte ze všech stran, posolte a opepřete a přidejte rozinky. Podlijte trochou vývaru, přiklopte pokličkou a duste asi 15 minut až je maso hotové.
Podávám to s rýží, těstovinami nebo s kuskusem.
Přidat komentář